Ekran Kartınızın Performansını Maksimum Yapın!

| | | 26 Haziran 2014 Perşembe MUHACERAT 0 yorum
Yenilenen ve gelişen teknoloji karşısında eski model bilgisayarlar ve donanımlar geride kaldı. Kimi bilgisayarlar var daha 5 yıl önceki oyunları bile en yüksek ayarlarda açamıyor. Hal böyle olunca oyuncular oyunu yüksek grafikte açmayı değil, direk oyunu açabilmeyi amaçlıyor. Bir kaç yöntem ile ekran kartı performansını arttırmak mümkün. Ama bu yöntemler donanıma zarar verebiliyor.

Genellikle dizüstü bilgisayarlarda daha az güç tüketimi için ekran kartı performansı ya en aza indirilmiştir ya da yarıda bırakılmıştır. Bu ayarı değiştirmek için aşağıdaki adımları uygulamanız performansı son seviye alacaktır. Not: Ben bu yöntem ile GTA 4 oyununu düşük ayardan orta ayarda oynayabiliyorum.

  • Denetim Masası'na girin.

  • Güç Seçenekleri ayarlarına girin.(Yok ise görünümü simge yapın)

  • Bu ekranda güç ayarları mevcuttur. İçerik bölümünde seçili olan ayarın sağındaki Plan ayarlarını değiştir yazısına tıklayın.

  • Burada ekranın kapanma, uykuya geçme süresi gibi ayarlar vardır. Gelişmiş güç ayarlarını değiştiryazısına tıklayın.

  • Ayar yapacağımız yere ulaştık. Kaydırma çubuğunu kaydırarak kendi ekran kartınızın yanında + düğmesine basın. Alt kategoriler açılacaktır. Burada eğer 1 kategori varsa tekrar + düğmesine basın.

 Burada ekran kartının pilde ve prizdeki performans ayarları yer alıyor. Mavi yazılı değere tıklayıpMaximum Performance seçeneğini her iki durum içinde seçin ve Tamam'a basıp çıkın.
Anlattığım ayarı kurcalarken şans eseri buldum. Denemekten zarar gelmez deyip ayarları değiştirdim. Şuanda oyunları çok az olsa da rahat oynayabiliyorum. Ama unutmamak gerekir ki bu ayarlar her ekran kartında çalışmayabilir. İyi günler...

kaynak: http://ozgurgorgulu.blogspot.com/2014/05/ekran-kartinizin-performansini-maksimum-yapin.html

0 yorum:


Yorum yazarken argo kelime kullanmayınız. Aksi halde yorumunuz silinecektir.

Sorunuzu ve teşekkürlerinizi yazmaktan utanmayın.

Eğer bir sorunuz varsa bunu anlamlı, okunaklı bir şekilde yazınız.

Not: Eğer Google hesabınız yoksa Yorumla Biçimi'nden Anonim veya Adı/URL'yi seçip yorum atabilirsiniz.